Preoperative laboratory testing

IMG_9126IMG_9111IMG_9112

Pjuuh äntligen har jag fått inta sängposition på hotellet. Det har varit en minst sagt fullspäckad dag med preoperativt laboratorium på sjukhuset sedan nio imorse. Allt för att ha full koll på varenda liten del av min kropp inför operationen. Det har gjorts CT, X-ray, blodprov, kardiologiundersökning, ultraljud och fem olika konsultationer med olika läkare. Och då har jag säkert glömt bort något. Jag vet knappt själv vad jag har gjort för olika tester, jag har bara låtit mig körts runt och försökt ta mig fram genom kroppsspråk. De är ju inte så bra på engelska här. Eller läkarna jag träffar är ju bättre än mig men övriga. Men de har sån koll så det är inget problem. Sen är det tur att jag nördat in mig i allt innan så att jag ändå fattar dessa ord som man knappt förstår på svenska. Typ general anesthesia, vertebra och Intraoperative neurophysiology.

IMG_9124IMG_9116

Och vilken tur att jag har med mig mamma och pappa här. För när man är själv med läkare är det så himla lätt att missa något eller glömma att fråga något. Det har ju hänt några gånger i mitt liv (för att underdriva) att läkarna jag träffar förklarar saker för mig och jag svarar efter varje mening att ”Jaa gud ja jag förstår precis vad du menar! Det är inga problem alls!” och 30 sekunder senare så ”eeh hmm vad sa dom nu igen? Aja strunt samma det var nåt om det där tror jag. Det fixar sig ju, det är ju bara att googla”. Och eller hur, det är ju inte så bra. Men ändå, jag vill inte veta allt om det här. Då blir jag säkert ändå bara rädd. Men det är klart att man aldrig ska säga att man förstår om man inte gör det. Det är ju A och O här i livet. I övriga livet gör jag aldrig det men i sammanhang angående nacken har jag lyssnat på så mycket skitsnack i mina dagar att det går per automatik numer.

IMG_8292IMG_8289

Men här på sjukhuset snackas det ingen skit, det vill jag lova. Aldrig har jag träffat sådana proffs som det praktiskt taget kryllar om här. De har specialistkunskap, är förtroendegivande och tillmötesgående. Och låt oss vara ärliga, det är sällsynt hemma i Sverige. I alla fall om jag talar utifrån egna erfarenheter. Jag litar på Dr.Gilete och Dr.Oliver till 100 %. Det känns så bra och jag känner mig så gott som redo inför operationen på onsdag. Jag trodde att jag skulle bli mer rädd efter idag men just nu är det faktiskt tvärtom. Det är ju faktiskt det viktigaste just nu, att jag känner mig trygg i händerna på de som kommer att rädda och förändra mitt liv för all framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s