Komplikation vid sårläkning

FullSizeRenderFullSizeRender 2

Jag tänkte att jag till att börja med skulle klargöra för er som undrar, att operationssåret som nog ser lite skrämmande ut, inte gör ont över huvud taget. Jag har ingen som helst känsel där vilket jag kan tycka är otroligt skönt. En smärta mindre som jag innan operationen var orolig för skulle vara den värsta.

IMG_9495IMG_9500

Idag har jag varit på mitt fjärde återbesök på sjukhuset. Det försiggår lite problematik med sårläkningen. Den första tiden efter ingreppet läkte det väldigt fint men senare har en specifik punkt i nedersta delen av såret inte läkt något vidare bra alls. Först antog vi att jag hade utvecklat en intolerans mot häftklamrarna så de tog bort ett par stycken vid just den punkten när jag fortfarande bodde på sjukhuset. Det blev ingen skillnad och i onsdags förra veckan tog de bort alla 38. Fortfarande ingen skillnad.

IMG_9626IMG_9618

Men så i fredags när jag var på sjukhuset igen visade det sig att en knut suturtråd kommit upp till ytan vid punkten , antagligen för att jag istället utvecklat en intolerans mot den i kombination med att den legat för ytligt. Alltså har det inte att göra med häftklamrarna. Förhoppningsvis är det inte tal om någon stor infektion utan bara en ytlig ofarlig sådan. Nu är knuten borttagen men det har fortfarande inte blivit någon förbättring.

IMG_9569IMG_9566Här kan ni skymta att nedersta halvan av såret läker superfint. Såret är mycket smalare upptill (optimalt) men vidgar sig nästan dubbelt så brett nedtill.

Planen nu är att skynda på sårläkningen mot det bättre genom honung. Ja, jag satt nästan själv i halsen när de sa att jag ska kleta honung i såret. Det låter ju som ett annars ganska kontroversiellt och tvivelaktigt sätt. Men tydligen är det ett väldigt effektivt tillvägagångssätt vid sårläkning som har använts långt tillbaka i historien. Honung har  en antibaktriell aktivitet samt en antimikrobiell eller desinfektionsmedel verksamhet.

Nu får vi hålla alla tummar och tår för att honungen gör sitt jobb och att jag inte behöver sätta min fot i operationsrummet igen. För det var tydligen en åtgärd som kan behöva tas till om det inte blir någon förbättring inom nära tid.

 

 

3 reaktioner till “Komplikation vid sårläkning

  1. Hej Rebecka,

    Det är så bra att du delar med dig allt här, även så enkla tips som att honung kan göra susen på sår, det kände man inte till innan :-).
    Fortsätt kämpa och hälsa pappa om det är han som är där nu!
    Kram från Lotta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s