Utvärdering- 3 veckor sedan operation

FullSizeRender 2

Utvärderingen gäller för datumen 4/10-11/10-2017.

Smärta: Den här veckan har  smärtan minskat oerhört mycket. Jag har till och med trappat ned alla starka mediciner och knaprar nu endast Paracetamol. Jag kommer knappt ihåg senast jag kunde överleva smärtan på endast det, jag räknar knappt det som ett smärtstillande preparat. Detta har i alla fall medfört att jag mår så mycket bättre i hela kroppen och knoppen. Det känns helt fantastiskt, jag börjar liksom känna mig som mig själv igen. Den enda smärtan och obehaget jag upplever just nu är att ryggraden i nacken ju har en annan form och att huvudet sitter på en annan plats. Det är svårt att förklara i ord hur det känns men just detta är den värsta smärtan efter operationen. Det är det som kommer hänga kvar i flera månader innan det kommer kännas någorlunda normalt.

FullSizeRender

Humör: Generellt sett så har jag faktiskt känt mig väldigt glad de senaste dagarna. Lite som att jag har kommit in i en ny fas där jag är positiv, förra veckan var det ju helt tvärtom. Det svänger ju konstant, ungefär som att jag är en berg-och dalbana, men om jag hårddrar det så är jag på gott humör. Jag känner mig på ett sätt väldigt upprymd och hoppfull.

FullSizeRender 3

Förbättring: Jag börjar klara mig mer och mer av mig själv nu. Jag kan borsta mina egna tänder, duscha utan hjälp- till och med tvätta mitt hår (fast med stora svårigheter) och helt okej bra- plocka upp saker som jag råkat tappat på golvet. Jag är uppe relativt mycket nu, jag kan promenera en bit och sitta vid ett matbord. Det är klart att det suger väldigt mycket energi men det är möjligt och det är jag så glad för. Det allra, allra bästa är i alla fall att jag inte får några bakslag i smärtan efter att jag gjort något. Jag liksom vaknar upp dagen efter och är på precis samma nivå som tidigare. Det är heeelt obegripligt.

FullSizeRender 5

Svårigheter: Den allra jobbigaste vardags-grejen nu och som jag gruvar mig för hela dagarna är att äta. Det är väl egentligen det enda som jag inte märkt någon förbättring på till den här veckan. Det är riktigt mödosamt. Men det är väl en vanegrej som rätt som det är kommer att kännas helt normal.

FullSizeRender 4

Sömn: Senaste nätterna har jag snittat 4-5 timmars sömn per natt vilket såklart är riktigt dåligt nu när jag är i en läkningsprocess . Det har istället gjort mig dagstrött vilket jag kompenserat med dagliga powernaps. Och rätt som det var så hamnade jag ju inne i det där dåliga ekorrhjulet som man fruktar så mycket. Tillslut gruvar man sig för att ens gå och lägga sig för att man vet att man ändå inte kommer att somna, det blir ju liksom en psykisk grej av alltihop. Men skillnaden nu är i alla fall att jag faktiskt inte ligger uppe på grund av varken smärta eller ångest utan på grund av att jag är för pigg. Jag är bara helt uppe i varv och alldeles för upprymd för att kunna koppla av. Det är som att min kropp har börjat inse att den tillhör en nittonåring som egentligen bara ska vara rastlös och fylld med energi istället för smärta. Det är en häftig känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s