Utvärdering- 4 veckor sedan operation

IMG_9895

Utvärderingen gäller för datumen 11-18/10-2017. 

Känslor/Tankar: Nästan allt som snurrar i mitt huvud just nu har att göra med tiden. Hur mycket jag än vrider och vänder på allt så kan jag inte förstå hur fort allt gått. När jag kollar tillbaka på bilder från att jag var på sjukhuset för bara två veckor sedan så kan jag inte greppa att det ens är jag på bilderna. Det är som bortblåst.

Smärta: Idag har jag för första dagen testat att vara helt medicinfri. Det gör fortfarande jätteont, det ska jag inte sticka under stolen med, men jag grejar det faktiskt. Trots att det bara är fyra veckor sedan operationen så mår jag ärligt talat bättre idag än vad jag gjorde innan. Nu jämför ju jag mer eller mindre pest eller kolera med varandra men det stora är ändå att jag faktiskt mår bra, trots utan smärtstillande. Det varierar också för varje dag, vissa dagar är mycket sämre än andra. Denna veckan har muskelsmärtan varit hemsk. Skuldror, axlar, hals och bröstrygg gör extremt ont men det är ingenting att bry sig om när man tänker på att jag inte känner samma smärta som innan operationen i nacken längre.

Humör: För mesta dels är jag är väldigt glad och positiv. Trots att jag såklart befinner mig i en tuff period så känner jag mig ändå till ro med mig själv och min situation. Det är en känsla jag inte känt på oerhört länge. Jag passar på att glädja mig åt att jag just nu utvecklas och återhämtar mig snabbare än vad jag någonsin kunnat tro.

IMG_1855IMG_1856

Ovan är bilder från innan operationen och nedan från några veckor efter operationen. 

Skärmavbild 2017-10-18 kl. 18.48.39IMG_9996IMG_9984

Förbättring: Om man jämför bilderna ovan så tycker inte jag att jag ser lika sjuk ut nu, mina ögon är inte längre utsatta för det där konstanta trycket inifrån vilket gör att jag inte har ont i ögongloberna samt att de mörka ringarna under ögonen är borta. Jag påstår inte att jag nu känner mig så himla fin men jag tycker att man kan se en påtaglig skillnad om ni kollar på mina ögon och mitt ansiktsuttryck.

I och med att trycket som ryggraden skapade på hjärnstammen nu är borta så märker jag stora skillnader på min kognitiva förmåga. Jag börjar bli mer klarsynt och ser mer rationellt på saker. Lite som att jag har fått min hjärna tillbaka. Jag har lättare för att tänka och begripa mig på saker, jag känner mig inte lika trög och dum nu. Jag kan bokstavligen talat känna att min hjärna inte är klämd längre.

Svårigheter: Samma svårigheter hänger kvar egentligen, svårt att äta med gaffel, svårt att gapa, svårt att böja mig osv. Det är jättemycket som jag har svårt för så skulle jag rada upp allt här skulle inlägget bli flera mil långt. Men hur som helst så försöker jag bemästra svårigheterna så gott jag kan och är övertygad om att de är vanesaker som behöver tid att falla på plats.

Sömn: Förra veckan sov jag ju riktigt dåligt, eller knappt någonting alls men den här veckan har det varit mycket bättre. Jag sover inte så länge, snittar kanske 6 h natten men jag känner mig ändå utvilad då jag vaknar. Det viktiga är att jag somnar hyfsat fort och inte vaknar av smärta och den här veckan har jag fixat det galant.

2 reaktioner till “Utvärdering- 4 veckor sedan operation

 1. Nu har jag följt dig och din blogg i tre veckor. Nästan som att vara där med dig. Samma härliga positiva analys, fast jag förstår att det är tufft. Du skriver helt fantastiskt bra. Satsa på det. Du har talang för att bli redaktör. Jag tänker ofta på dig och din operation. Har svårt att överblicka vilket gigantisk ingrepp du gjort. Modigt.
  Jag hoppas vi ses snart i Östersund!
  Många kramar från Marie

  Gilla

  1. Hej Marie! Vad glad jag blir att du följer mig på ”min resa”! Å tack så jätte jättemycket, jag tycker ju att det är fantastiskt roligt att skriva så det kanske är en god idé som jag borde utforska vidare i… Tack och det förstår jag, jag fattar knappt själv men jag är otroligt glad över att det är gjort nu. Inget jag vill genomgå igen direkt.. Det hoppas jag med, ha det så bra! Kramar Rebecka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s