Halsfluss, tablett i halsen & svimning

Ibland tror man att man nått en gräns där det väl får vara nog. Man vill inte bli sparkad på när man redan ligger ned. Lite så känner jag nu, jag har nog med smärtor såhär efter operationen och det sista jag faktiskt behöver nu är en sväng halsfluss. Igår eftermiddag fick jag från ingenstans jätteont i halsen och idag när jag vaknade var det ännu värre. Jag brukar ha halsfluss väldigt ofta, senast i augusti så jag hade tur som hade kvar lite kåvepenin. Det är då inget jag behöver åka till HC för att testa om jag har utan jag vet precis. Förhoppningsvis har kåvepeninet verkat till imorgon, väl då brukar det ju faktiskt bli bättre väldigt fort. Mycket fortare än en vanlig förkylning, så det är ju ändå väldigt tacksamt. Det är bara lite tråkigt att jag behöver vara sängliggandes x 2.

IMG_8966Igår förmiddag hann jag i alla fall ta en promenad på 200 m i det fina höstvädret. 

Det är väl inte så konstigt egentligen att mitt immunförsvar är så klent nu. Hela jag är väl så svag att jag inte står emot allt för mycket utifrån, precis som att jag vaknade upp några dagar efter operationen med munsår. Det har ju liksom en förklaring när kroppen genomgått så mycket. Fast än man försöker intala sig att kroppen är gjord av stål och står emot allt så motbevisar den en själv ibland. Men det är nog viktigt att istället försöka fokusera på hur mycket den faktiskt klarar av också.

IMG_0681

Men trots att jag är sängliggandes så händer det mig en del saker. Inte bra saker, men saker som typ att jag för några dagar sedan satt en tablett i halsen i säkert 20 minuter (jag kunde andas men knappt svälja) så Fanny fick försöka magpumpa mig. Då var jag faktiskt riktigt rädd men tillslut lossnade den. Jag har ju sagt det förut och jag säger det igen, jag har ju väldigt svårt att svälja mat, antagligen på grund av att mitt huvud och svalg nu är i en annan vinkel samtidigt som allt är väldigt svullet. Så när en vass tablett kommer och ska retas så retas den rejält.

En till händelse som inträffat var i förrgår då jag svimmade på badrummet. Jag mådde bra men helt plötsligt då pappa gjorde rent såret så blev jag alldeles svimfärdig och senare vaknade jag upp på golvet. Pappa lyckades ta emot mig så det var toklugnt men det är ju lite läskigt om det händer igen nu när skruvarna och allt inte sitter helt på plats ännu. Vet inte alls vad det beror på men jag antar att jag gör rätt i att hålla mig i sängen kommande dagar.

2 reaktioner till “Halsfluss, tablett i halsen & svimning

 1. Men snälla Rebecka, det är mycket som händer i din kropp nu, det är en tuff läknings process som jobbar nu. Att ditt immunförsvar är långt ner i golvet just nu, det är helt vanligt, med dina mediciner så bryter man ner immunförsvaret helt. När jag gjorde mina o.p så tålde jag ingenting, var det någon som nös inomhus så nog fasiken skulle jag ha det också.
  Men dina svimmningar är ju oroande, det enda som kan vara att vätskenivån är alldeles för lågt, vilket man kan känna sig otrygg i balanssinnet. Komihåg Rebecka det är vad jag tror.
  Jag blev ordinerad 2,5 liter /dygn
  Prova dej fram lite eftersom.
  Kramar ifrån Westman’s

  Gilla

  1. Det är så sant dom det är sagt, inte alls konstigt men något störande bara. Men Good things take time 🙂 2,5 L kan nog vara ett bra tips, jag ska testa det och se om det blir någon skillnad! Och tack så jättemycket igen för blommorna och honungen! Det var verkligen fint att Ni tog er tid att komma förbi mig. Kramar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s