Min första helg hemma

IMG_0763IMG_0756

Min helg har egentligen bara gått åt till att kurera mig. Jag hade sett fram emot att ha lite kompisar som jag inte träffat sedan innan Barcelona över i helgen men det får helt enkelt vänta tills vidare. Det är nog bäst för båda parter, dels för att jag inte ska smitta ned besökande men också för att jag inte ska råka dra på mig ännu något mer nu när jag ändå är så känslig. Istället har jag alltså ägnat mig åt att försöka lindra mig med huskurer som b.la. citron-och ingefäravatten och matchalatte.

IMG_0754

Förutom att kurera mig med hurkurer har jag även kurerat mig i sängen. Jag hade nästan glömt bort hur skön min säng faktiskt är. Den är typ det bästa med att ha kommit hem, och tur är väl det nu när jag är så illa tvungen att sällskapa så mycket med den.

IMG_0733

Ljuspunkten denna helgen måste ändå ha varit mysfrukost med nybakat bröd och kardemummabullar från Frejas Bakeri framför kaminen. Innan vi flyttade för 1,5 år sedan bodde vi granne med Frejas och då blev vi bortskämda med färskt bröd nästan varje dag. I princip är det nog det enda jag saknar med att ha flyttat därifrån…

IMG_0743IMG_0741IMG_8954

Jag har också gått på korta promenader (promenader och promenader, typ gått utanför dörren), en på morgonen och en på kvällen. Men oj vad jag känner mig sårbar i kylan, typ som en ömtålig porslinsdocka och då är det inte ens minusgrader ännu. Trots att jag klär mig i varma kläder så får jag så mycket ondare i typ hela kroppen efter att jag varit ute i kylan bara för att jag spänner mig så mycket. Jag känner redan igen mig i det Dr.Gilete avslutade med att varna mig för på vårt sista möte, vi skandinaviebor uppfattar väldigt ofta att läkningsprocessen stannar upp när vi kommer tillbaka hem till kylan. Hela läkningen lägger rent naturligt sett i en allt lägre växel. Även om man är klar nog i skallen att åka hem tidigare än en månad efter operationen så är tiden där i värmen guld värd för hela läkningen. Det går verkligen upp för mig nu när jag väl är hemma hur viktigt det var för mig att spendera de fyra första veckorna i ett varmt klimat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s