Utvärdering- 5 veckor sedan operation

IMG_9101

Utvärderingen gäller för datumen 18-25/10-2017. Det här inlägget skulle ha publicerats i onsdags egentligen. 

Känslor/Tankar: Det känns som om jag klivit in i ytterligare en ny fas där jag hela tiden vågar se framåt och där jag kan (försiktigt) utmana mig själv allt mer för varje dag. Exempelvis sitta vid matbordet 5 minuter längre, gå 50 meter längre eller emellanåt försöka stå upp i duschen.

Humör: Jag har varit väldigt sänkt och hängig hela veckan men det beror ju på halsflussen och förkylningen och inte främst någonting annat. Nu å andra sidan, då det börjat vända känner jag mig allt gladare och taggad bara.

IMG_9080 2

Smärta: Nu har jag inte tagit några smärtstillande mediciner på en hel vecka och det känns lite som en overklig befrielse. Kan inte fatta att jag, Rebecka Strömstedt numer överlever dagarna utan någon som helst sådan skithjälp. Bara det är ju ett tecken på att operationen var det bästa som kunde hända mig. Det är nervsmärtorna som varit värst de här dagarna, men jag vet ju ändå att det är bra att det känns för det betyder att det håller på att läka.

Förbättring: De fruktansvärda muskelsmärtorna börjar släppa allt mer, så om ytterligare en vecka ska jag nog äntligen få börja med massage. Fast än det har varit ansträngande att vara sjuk den här veckan så är det typ det bästa som kunnat hända mig. Nu har jag istället fått hjälpen att ta det superförsiktigt, vilket jag tror är orsaken till att även muskelsmärtorna blivit så mycket bättre. Den här sjukveckan har gjort att jag kliver ur den, in i en ny fas, allt starkare och piggare än vad jag var då jag klev in i den. Tänk att man kan tacka en förkylning och halsfluss för hjälpen, en aning absurt kanske…

IMG_9110

Svårigheter: Det är såklart mycket jag har svårt för men det är inte så konstigt när jag inte kan röra på huvudet De svårigheterna är snarare naturligt för mig nu. Sedan är jag ju faktiskt fortfarande nyopererad så om allt hade varit hur enkelt som helst hade man ju snarare börjat undra. Men annars så tycker jag ärligt talat inte att så mycket är ”svårt” på riktigt liksom. Det är som det är bara.

Sömn: Jag hatar att gå och lägga mig för jag somnar ju aldrig. Jag vet inte alls vad jag ska ta mig till men samtidigt så är det säkert inte så konstigt. Jag menar en människa som jag, som vilar i princip dag in och dag ut kan ju inte sova hur mycket som helst på nätterna. Det handlar väl snarare om att jag måste acceptera det och bara vänta på att det ska vända.

2 reaktioner till “Utvärdering- 5 veckor sedan operation

 1. Heja på Rebecka, tackar för en bra redovisning för ditt hälsoläge just nu. Idag är det den 27/10 alltså lite mera än en månad sedan o.p och du befinner dig i en hemma miljö, helt fantastisk, ja tror att du får tacka din fantastiska grundfysik att du har kommit tillbaka ändå så snabbt. Vilken vanlig Svensson som helst skulle nog ha fattat de här sämre. Jag tänker försöka att hälsa på dej när din förkylning har stannat upp. Det skulle vara kul att se dej i ögonen hur verkligen mår.
  Susanne och jag känner en före detta alpin tävlingsåkare ifrån Vilhelmina, som nu bor i Umeå.
  Hon är doktorand i ämnet nack och ryggskador rehabiliterings-möjligheter. Jag har pratat med henne och hon är väldigt intresserad av din o.p och skada som du har haft en längre tid. Jag kan berätta mera när vi träffas Rebecka. Ha de gott // Svante W

  Gilla

  1. Hej Svante! Tack för dina ord! Det känns helt fantastiskt, jag är verkligen på väg åt rätt håll nu. Vad roligt, ni är så välkommen så! Det låter verkligen intressant, det skulle jag vilja att du berättade mer om! Kanske skulle kunna vara något att bygga vidare på. Hade!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s