Utvärdering- 7 veckor sedan operation

Utvärderingen gäller för datumen 3-8/10-2017. 

DSC_4324
Ett försök till att ta lite mysiga bilder samtidigt som jag slog in pappas 50-årspresenter förra veckan. Det gick sådär…

Känslor/Tankar: Allt verkar ha fortsatt i rätt riktning längs med bättringsvägen även den här veckan. Varje vecka ojar jag mig lite inför att skriva under den här rubriken eftersom att det känns som att någon gång måste det ju vända åt det negativa. Alla veckor kan ju inte vara så himla uppåt och positiva, så kan det verkligen fortsätta åt det här hållet i varje utvärdering… Men så nu så sitter jag här igen och skriver, och fortfarande har inget större bakslag kommit med posten den här veckan heller. Det är nästan lite svårt att ta in och vänja sig vid, men jag blir lika glatt överraskad varje gång.

Humör: Ju mer jag gör desto gladare blir jag, i lagom mängd såklart. Men om jag håller mig inom ramarna för vad jag klarar av så är det snarare så att jag samlat energi efter en aktivitet än tvärtom. Det är nästan som om jag får ett lyckorus efter att ha varit ute och flängt lite. Mamma påpekar nästan varje dag att hon tycker att jag pladdrar så mycket nu för tiden, nästan som att hon är lite förvånad över att det är jag, samma Rebecka som håller låda. Lite som om att det skett en tvärvändning i mitt sätt att föra mig. Och det är ju ett tecken på att jag blir bättre och bättre. Tidigare har hon ju knappt kunnat föra en konversation med mig. Jag orkade bara inte med det då.

DSC_4330

Smärta: Jag tycker att smärtan successivt minskar för varje vecka. Om än inte så mycket, men jag tycker ändå att det händer någonting hela tiden. Det är inte så att jag står och trampar på samma smärttröskel varje dag. Jag känner fortfarande av den där ”allmänsmärtan” jag talade om förra veckan och mina muskler i nacke och rygg är ju fortfarande nästan lika hårda som järnvajrar. Men ändå, det är sådant som är överkomligt, speciellt när jag vet om att de bara är sådant som hänger kvar efter operationen.

DSC_4321

Förbättring: Jag börjar återfå mer och mer kontroll över min kropp. Eller kontroll har jag ju haft ett tag nu men typ som att jag kan lita på den mer och mer. Jag behöver liksom inte oroa mig på samma sätt som tidigare. Jag kan böja mig ner för att plocka upp saker från golvet och jag måste inte använda mig av en pall i duschen längre. Jag börjar även känna mig mer och mer bekväm i folkmassor, jag har inte riktigt samma rädsla över att någon ska krocka in i mig. Jag börjar helt enkelt bli mer bekväm i att leva med att huvudet sitter fast. Annars börjar känslan om att jag känner mig mer skärpt och fokuserad, även den forma sig mer och mer. Det är en förbättring att inte ta för givet.

Sömn: Varannan natt sover jag som en kung och varannan natt somnar jag knappt alls. Som vilken vanlig människa som helst egentligen. Så det är väl inga konstigheter på den fronten.

5 reaktioner till “Utvärdering- 7 veckor sedan operation

 1. Vilken fantastisk ”resa” du gjort på så här kort tid, måste vara en underbar känsla för dig och alla nära runt omkring dig, att du nu börjar ”komma tillbaka” mer och mer som person.
  Är ju som du skrev tidigare bara så sjukt, trist och rent f.. j.. ligt att det ska få gå så långt som det gjorde och att hjälp inte finns att få av svensk sjukvård.
  Hoppas det fortsätter lika bra som det verkar göra nu!
  (bättre små steg framåt än stora bakslag)

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är helt otroligt, man kan knappt tro att det är sant. Det känns, under omständigheterna helt fantastiskt.

   Ja det är rent ut sagt fruktansvärt hur det går till i Sverige, helt oacceptabelt. Istället för att föröka hjälpa oss säger de att de inte är någonting att göra åt saken. Men det är ju bara att se till mitt fall nu, jag är ju redan friskare. Så uppenbarligen går det visst…

   Tusen tack för dina ord! Ha en bra dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s