Mitt operationssår vecka 1-8

Jag varnar känsliga tittare för eventuellt obehagliga bilder. Men jag känner att jag vill vara så transparent som möjligt här på bloggen och då är det ingen idé att jag på något sätt ska dölja hur jag faktiskt ser ut. Så ni som tycker det är otäckt får hålla för ögonen och bläddra ned till texten istället och ni andra är säkert redan härdade efter att jag lagt upp bilder på operationssåret tidigare.

vecka 1 & 2vecka 3 & 4 nyvecka 5 & 6vecka 7 & 8 ny

Nu äntligen, efter åtta veckor verkar mitt operationssår läka ihop som det egentligen skulle ha gjort ifrån första början. Hålet som bildades efter att vi plockade ut en surturknut (läs mer här och här) är läkt (ingen mer honung!) och övriga suturtrådar som legat för ytligt (ni kan se de som blåsvarta prickar i såret på bilderna) verkar jag äntligen ha resorberat.

Det lär med största sannolikhet ta upp emot något år för detta ärr att blekna. Operationssåret befinner sig ju mitt i en remodellerings- och ombyggnadsfas där nya hudlager och ny ärrvävnad ska bildas, blodkärl som inte längre behövs ska försvinna, och kollagenbuntar ska ta ny form. Sådant tar tid och då är det bara att gilla läget. Jag känner som så att så länge jag slipper ha ont som förut, så skulle jag kunna ha alla världens ärr på mig.

På sista bilden, vecka 8 kan ni också se ett av såren jag fortfarande har på huvudet efter att jag varit så hårt fastsatt på operationsbordet. Tack och lov att jag inte har någon känsel för annars hade det nog gjort riktigt ont. Jag har ju fortfarande jätteont över hela huvudet ändå eftersom att alla sår och bulor ömmar som stort men jag känner inte de lokala punkterna som sådana, om någon petar på såret så känner jag det knappt. Men så följaktligen är det fortfarande en pina att tvätta och borsta håret. Och så verkar det förbli ett bra tag till framöver.

Men visst är det väl helt otroligt vad kroppen kan göra. Tänk att för åtta veckor sedan var min nacke helt uppskuren och uppfläkt, och nu ser det ut såhär och håller ihop sig självt med helt nya vävnader. Det är ju allt annat än snyggt men ändå lite coolt, så jag måste faktiskt säga att jag är ganska imponerad av vad kroppen kan åstadkomma på så kort tid.

4 reaktioner till “Mitt operationssår vecka 1-8

 1. Hej Rebecka, jag följer dina beskrivningar allt eftersom tiden går. För mej är det intressant att se hur kroppen läkningsprocess ändras hela tiden. Ifrån den första bilden och till den 8 bilden, så har huden gjort underverk, helt klart. Du får nog räkna med att det tar ca 2 år innan man ser att det syns en liten svag nästan osynligt ärr av ditt o.p sår. För mej med 130 st agraffer av o.p såret har det tagit nästan 4 år. men jag har väl förmodligen mycket sämre hud och pigment möjligheter en dej, du är ju ung och fresh i huden.
  Sedan måste de ju vara hur lyckosamt som helst att du märker att du gör framsteg nästan dagligen, både i humör och att bara få vara. Härliga prognoser Rebecka ha de gott
  Hälsningar // Svante W

  Gillad av 1 person

  1. Hej Svante! Jag uppskattar verkligen dina kommentarer och dina reflektioner på mina inlägg. Oj otroligt att det kan ta så lång tid alltså… Men som man säger- tiden läker alla sår…
   Jo men så är det verkligen, jag är så himla glad och tacksam. Ta hand om er, Rebecka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s