Min dagliga aktivitetsnivå

Jag tänkte att jag ska visa er ungefär hur mina dagar ser ut nu för tiden, ungefär vad jag orkar med och klarar av under en dag. Så ni får se vart nivån ligger någonstans. Det är blandade bilder från mina senaste tre veckor på hemmaplan.

fullsizeoutput_1cefIMG_1256IMG_1003IMG_1188Som ni redan vet, börjar jag i princip varje morgon med frukost (originellt va haha…) och en promenad. Sedan en dusch och efter det är jag oftast ganska slut så då lägger jag mig och vilar i någon timme. Under den timmen och mina andra dagliga vilostunder så plöjer jag en hel del böcker. Jag har verkligen börjat älska att läsa och då blir det för mestadels olika typer av faktaböcker. Det är ett bra sätt att lära sig nya, intressanta saker på. Annars är jag inte så himla mycket för skönlitteratur och liknande genrar.

IMG_1262IMG_0883IMG_1156IMG_9490Efter min förmiddagsvila är det oftast dags för lunch eller fika. I och med att jag fortfarande inte kan utföra någon typ av fysisk aktivitet så är det mest fokus på att aktivera sig genom att gå ut och käka fika, lunch eller middag. Det är liksom där min aktivitetsnivå ligger.

IMG_0607IMG_0776IMG_1047IMG_1095IMG_0617IMG_0620

Senare följer jag oftast med ut på lite ärenden bara för att komma ut i farten lite och vad för något varierar. En dag var vi och kollade på tapeter, ibland följer jag med och handlar på Ica, testar på något nytt promenadspår för ovanlighetens skull, följer med på jobbet och surfar på datorn, träffar någon kompis och två gånger har det till och med hänt att jag varit och testat jeans! Det är inte något som inträffar allt för frekvent kan jag säga er. Tidigare, innan operationen och allt så beställde jag i princip bara kläder eftersom att det ändå var alldeles för jobbigt att gå i affärer. Jag fick bara för ont då vilket givetvis gjorde mig på dåligt humör istället, vilket i sig inte har något vidare gott inflytande på shoppinghumöret. Men nu så! Inga problemen. Jag tyckte till och med att det var roligt och vem tycker liksom att det är kul att testa jeans? Tydligen jag nu för tiden, det kändes ju liksom lyxigt på något orimligt vis.

IMG_1204IMG_1193 2IMG_1101Efter ett par timmar i farten vilar jag igen, slår på någon tv-serie, surfar eller läser. Vid den här tidpunkten på eftermiddagen är oftast den första tanken som slår mig att ”juste nu har jag glömt att ta bilder till bloggen igen…”, så då får jag ta lite meningslösa bilder med mobilen innan jag kan sätta mig och blogga. I övrigt måste jag tydligen längta orimligt mycket till julen i och med att jag till och med måste se ut som en tomte när jag bloggar…

IMG_1124fullsizeoutput_1ceeIMG_1230IMG_0497Sedan är det dags för käk igen. Mitt liv kretsar ju uppenbarligen kring dagens alla måltider. Det är liksom då jag faktiskt kan sitta upp ett bra tag och socialisera mig. Dessutom blir jag blir bara bättre och bättre på att hjälpa till i köket nu också. Jag måste liksom inte ligga på kökssoffan längre och se på när andra lagar mat åt mig. Att jag faktiskt kan stå upp och hacka grönsaker eller diska utan några som helst problem är stora framsteg för mig.

IMG_1199Efter middagen går jag på min kvällspromenad och efter det är det ryggläge i soffan framför någon spännande Netflixserie som gäller resten av kvällen. Då är jag oftast slut som artist när jag släcker lampan och längtar till en ny dag. Än så länge känner jag inte att jag kryper på väggarna, mina dagar just nu är liksom lagoma och precis på gränsen till vad jag klarar av. Dock är ju alla dagar så lika varandra vilket gör allt till en enda sörja bara, så om ett par månader tror jag definitivt att det kommer ha skett en stor förändring på aktivitetsfronten. Just nu testar jag bara gränserna lite mer och mer för varje dag just för att se hur mycket jag faktiskt är kapabel till att ta mig an.

2 reaktioner till “Min dagliga aktivitetsnivå

  1. Vilket härligt positivt inlägg och fina bilder. Måste kännas bra att du äntligen kan göra sådana saker som andra tar för givet varje dag. Och samtidigt uppskatta det du kan och vill.
    Önskar dig en trevlig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s