Utvärdering- 9 veckor efter operationen

Utvärdering, 15-22/10-2017

IMG_9578

Känslor/Tankar: Det börjar nästan kännas lite överflödigt och svårt att skriva en utvärdering varje vecka, mina känslor och tankar hinner liksom inte ändra sig så mycket. Jag ska försöka fortsätta en gång i veckan ett tag till men i framtiden kommer det nog att kännas mer relevant med en gång i månaden. Hur som helst, det mest centrala den här veckan är att det stör mig otroligt mycket att jag den de senaste dagarna har haft så mycket ondare…

IMG_9596

Humör: Jag tycker mig redan känna mig påverkad av medicinen. Lite låg, trött och dåsig. Så kanske inte riktigt mig själv emellanåt, läskigt vad det gör med en. Men frånsett det så är jag ju i grund och botten väldigt glad. Jag har mina stunder då jag faktiskt kan känna mig ganska sprudlande och på topp, nästan helt utan hämningar av smärta eller liknande. Men ibland har jag ju också mina urusla stunder och nu har det varit lite väl många sådana eftersom att jag har så mycket ondare den här veckan. Men vid det här laget har ni väl förstått den ständiga berg-och dalbanan och att inget sinnesstämning varar allt för länge helt utan avbrott.

IMG_9587

Smärta: Muskelsmärtan har ökat drastiskt den senaste veckan. Jag fattar inte alls vart det kommer ifrån, tidigare har det varit under kontroll men nu krampar det och spänner något otroligt. Det gör faktiskt skitont rättare sagt och det är en sån där muskelssmärta-och spänning som sprider sig vidare i alla muskler. Det påverkar mig väldigt mycket och än så länge har inte muskelavslappnande haft någon effekt, men kanske med tiden.

IMG_9594

Förbättring: Jag skulle faktiskt inte anse mig vara så jättemycket sängliggandes längre. Jag har en relativt aktiv vardag där jag är uppe på benen i princip hela dagarna. Jag kräver inte lika mycket vila i sängen längre vilket är helt otroligt. Just den här veckan har jag ju vilat lite mer på grund av den stegrande muskelsmärtan men om vi bortser från det så är jag uppe många av dygnens timmar. Jag skulle faktiskt vilja påstå mig ha en, trots omständigheterna, ganska verksam och livlig vardag nu för tiden. Och det är ju helt underbart och också jäkligt kul!

4 reaktioner till “Utvärdering- 9 veckor efter operationen

 1. Hej Rebecka!
  Lite trist att du fått mer muskelsmärta, vi får hoppas att det är övergående. Ibland har man ju lite ondare i kroppen oavsett om man är en så kallad frisk Person.
  Om ett par veckor komer vi i allafall upp till er från Dalarna vilket vi sett fram emot ett längre tag.
  Det skall bli så roligt att träffas och umgås ett par dagar tillsammans med er.
  Ha det bra nu så ses vi snart.
  // Mats

  Gillad av 1 person

 2. Så tråkigt att du känner att du har mer ont. Det tar hårt på en med smärta. Du känner nog snart av effekten av din muskelavslappnande medicin. Det är meningen att du ska bli dåsig och trött av den. Då slappnar kroppen av och man känner mindre smärta. Hoppas det går bra för dig!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s