När kroppen säger ifrån

IMG_2574

Efter att ha varit på bio sent i går kväll och skrattat till Solsidan så somnade jag med ett leende på läpparna. Jag hade nämligen en riktig toppendag igår då jag fick umgås med många människor jag tycker väldigt mycket om. Men idag, å andra sidan, vaknade jag upp dunderförkyld. Är det inte märkligt hur det kan gå så fort, på knappt sju timmar? Men sådana här företeelser är så typiskt mig.

IMG_2505

Innan operationen var det på det här viset på daglig basis, så fort jag gjorde någonting roligt så straffades jag av det i efterhand. En timme på skolan eller en 10 minuters längre promenad än vanligt resulterade nästan alltid i en ökad mängd smärta, huvudvärk, trötthet, infektion eller inflammation. Sedan efter operationen har detta vardagliga skeendet mer och mer börjat att avta, men ibland sätts jag återigen på regelbundna prov.

IMG_2585

Men det handlar ju inte om att bli straffad eller att något eller någon vill mig något ont. I det här fallet är det ju bara min kropps sätt att uttrycka sin utmattning och säga åt mig att ta ett kliv tillbaka. Jag har ju dessutom varit omringad av många små busiga barn den här veckan, vilka säkerligen burit på ett och annat virus. Och det är ju inga konstigheter med det. Det är ju bara jag som är hyperkänslig med ett immunförsvar svagt som en nykläckt kyckling… Inte heller är det något konstigt med det, min kropp har ju väldigt mycket att stå i och läka nu för tiden.

IMG_2588

Men det suger och det är rent ut sagt jävligt jobbigt att vara förkyld, det tänker jag inte sticka under stolen med, och det var ju bara en månad sedan sist. Och att hosta och snyta sig är i princip omöjligt med den här, ibland dumma, fastskruvade nacken… Sluttjatat, nu ska jag ta mig ännu lite mer ingefärsvatten och ett varmt bad, och kanske till och med byta pyjamas från den jag gått runt i hela dagen. Kanske vaknar jag på rätt sida imorgon, då jag dessutom, redan kl 08 ska sitta i bilen och rulla hem de 42 milen till Östersund… Önska mig lycka till…

6 reaktioner till “När kroppen säger ifrån

  1. Massor med kramar och hoppas vi kan ses i Östersund snart. Sen är du varmt välkommen till vemdalsskalet! Vi får heja fram tjejerna på vemdalsslalom 👍

    Gillad av 1 person

  2. Ett vanligt mönster så här dags, det yr av virus kors och tvärs så här års. Du har ju hittat rätt melodi för en bra återhämtning, även om du är infektionskänslig till max, undvik en massa katastrofpreparat så här nära inpå med alla dina vardagliga mediciner. De kan hända att man blockerar sitt eget immunförsvar, men du känner ju din kropp bäst vad som behövs.
    Lycka till på hemfärden till Frösön , kör lugnt
    Mvh // Svante W

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s