Mitt första besök hos min svenska läkare sedan efter steloperationen i Barcelona

IMG_E2225Igår träffade jag min läkare här i Sverige för första gången sedan efter operationen. Det är skönt att ha någon på hemmaplan som faktiskt förstår min situation och att jag faktiskt inte behöver ta allt med Dr.Gilete som ju tyvärr befinner sig på över 300 mils distans. Min läkare här har träffat mig många gånger och vid varje tillfälle har jag tett mig likt en lidande, oavbrutet gråtande zombie. Därför kändes det extra bra igår när denne var så glad över att träffa mig och från hjärtat, verkligen påpekade att det var som att träffa en helt ny tjej. Jag var knappt igenkännbar och det var tydligt vad många framsteg jag gjort och hur mycket bättre jag är nu för tiden. Det var skönt att höra det från någon annan än bara mamma och pappa.

IMG_E2913

Vi hade mycket att gå igenom, med allt om och omkring operationen, som just idag faktiskt ägde rum för exakt tre månader sedan. Mest aktuellt var att jag så snart som möjligt, på begäran från Dr.Gilete, ska genomgå en CT och X-ray röntgen här i Sverige. Omkring tre månader efter operationen är det nämligen viktigt att se så att allt ser ut som det ska där uppe i nacken.

På tapeten var också vad vi ska göra åt min vänstra Trapezius, som jag ju har så ont i. Läkaren var inte ett dugg orolig, utan förmodar snarare bara att det är en naturlig reaktion i muskeln efter operationen. Efter att muskeln blev uppskuren har den ett tufft jobb att återställa sig. Bland annat muskelfibrer, muskelceller, nervfibrer och vävnader ska repareras. Vilket betyder att allt kanske inte går som smort och istället kanske muskeln reagerar med en inflammation och smärta. Smärtan gör att jag spänner muskeln vilket i sin tur stryper blodtillförseln i muskeln. Så det blir en enda ond cirkel av alltihop. Därför är nu planen något så simpelt som cirkulation via främst djupa andetag och att medvetet försöka slappna av i muskeln. Det, ett par yttepytte små cirkulationsövningar, värmekudde och medicinering plus en stor dos tålamod och tid på det, så ska det nog ordna till sig.

IMG_2878

Jag känner mig faktiskt väldigt lättad efter gårdagen. Av någon konstig anledning känns det nästan som om en stor sten lättats från mitt hjärta. Och det känns skönt att redan nu kunna börja bevisa för Sverige att steloperationen jag genomgick i Barcelona, faktiskt var den rätta vägen för mig att gå. Jag är verkligen tacksam över att jag lyckligtvis faktiskt har en läkare i Sverige som jag kan anförtro mig till och som förstår och respekterar min situation. Det är ju nämligen ingen självklarhet.

4 reaktioner till “Mitt första besök hos min svenska läkare sedan efter steloperationen i Barcelona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s