Tillbaka i Åre

IMG_3123IMG_3159IMG_3202IMG_3199IMG_3200IMG_3162IMG_3175

Jag har sagt det förut men jag säger det igen, vad guld värt det är att ha en tillflyktsort att fly till när dagarna där hemma blir desamma. Jag är så tacksam att jag har möjligheten att komma hit till Åre på de flesta helgerna. Att få känna känslan av helg trots att jag är sjukskriven på heltid. Bilderna är ifrån tidigare i veckan då jag och Emma var i Åre i några dagar tillsammans. I tisdags hann jag hem till Östersund och vända för att fira min födelsedag men nu är jag tillbaka här igen för att fira jul. Det ligger flera decimeter snö på marken och byn börjar fyllas med människor från hela Sverige. Klockan tre ska vi bli upplockade av en bandvagn som ska ta oss till ett julbord på Buustamon uppe på fjället. Så jag har bara slappat i soffan hela dagen för att vila upp mig så att jag kan försöka njuta så gott jag kan av att komma ut i ett par timmar.

IMG_0585

Jag har till och med tvättat håret idag, vilket i sig bara det, är lika med en bra dag för mig. Jag kan nämligen tvätta det ytterst sällan eftersom att det där jäkla såret fortfarande inte är läkt. Inte nog med det så måste jag dessutom ha två pippiflätor hela dagarna eftersom håret annars växer fast i såret… Inte heller kan jag tvätta håret själv, så på den fronten är jag lite av tillbaka på ruta ett igen. Det är inte alla tjugoåringar som måste få håret tvättat av mammsen haha. Längtar efter att få vara en normal tjugoåring som kan klara mig själv. Längtar efter att få känna mig lite fin, hur töntigt det än låter så är det faktiskt en otroligt viktig pusselbit i allt detta. Inom sinom tid så… Men trots allt detta måste jag ändå säga att livet är ganska fint just nu. Det är bara att njuta så länge det är så. Imorgon är det ju till och med julafton. Bara en sån sak.

En reaktion till “Tillbaka i Åre

  1. Vad härligt Rebecka att du har hittat rätta miljön med att vara och se alla skidentusiaster som dräller på byn i Åre. Jag kan förstå att det spritter i kroppen att se alla de människor som kan åka skidor utan att behöva tänka . Men jag lovar att det kommer du också att göra, fast inte än på ett tag. Nu är det viktigaste att sköta din kropp så gott det går, vilken härlig mamma du har som sköter din hårvård och kanske andra hudterapier. De där såren på huvudet tillsammans med ditt hår som stör är ju ett känsligt kapitel , du kanske använder dej av något antiseptiskt salva som håller bakterierna borta, det blir att smörja flera gånger per dag. Jag har brukat använda mej av en sådan salva, men då är ju jag så klådfingred , jag kliar mej av gammal vana och då läker de ju nästan aldrig, jag har börjat ha luva på mej så ofta det går, så kliar man mindre den stunden. Men nu får du ha en alldeles förträffligt jullov med din familj, jag blir i tomtestugan Vemdalen, övriga i familjen har åkt till Beijing China till Jasmine och firar julen, hon studerar ju där och ser ut att trivas, så hon fortsätter nog ett tag till.
    GOD JUL på dej och din familj // Svante W

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s