Lilla Hiawatha

IMG_0356.jpg

Igår gjorde jag en chansning då jag åkte till akuten och försökte på vinst och förlust att få hjälp med mina sår på huvudet. Rent spontant är det ju inte dit man åker om det inte är absolut akut men mitt sår börjar bli mer o mer kritiskt nu om man säger så. Men i alla fall, jag fick ingen hjälp och blev istället hänvisad vidare. Tur i oturen så har jag låtit mig bli inskriven på Medinord AB, en nyöppnad privat hälsocentral här i Östersund som slog upp dörrarna i början på december. Jag ringde dem igår eftermiddag och lyckades få första tiden kl 08 imorse. Precis så som det ska vara och väl där fick jag kanonhjälp. Jag har gjort blodprov och bakterieodling på såret, så vi får se vad som sägs när svaret kommer. Av ögon att döma så är det väldigt infekterat och inte bra någonstans. Men vi har lagt upp en plan nu i alla fall, jag ska ta zinktillskott för det ska tydligen vara bra för sårläkning, såret ska vara täckt med silverplåster och tvättas regelbundet såklart.

IMG_4397Skärmavbild 2018-01-04 kl. 12.19.13

Och jag som var så nöjd över att håret äntligen hade börjat växa lite, fick det nu bortrakat för att plåster ska kunna fästa över huvudtaget. Men det är ju det lilla, det mesta växer ju ut igen. Dessutom ska jag försöka ha hårband på så att även det hjälper plåstret att hållas på plats. Haha ser ut som en indian så snyggare har man ju varit om man säger så. Nu ska jag i alla fall på återbesök minst en gång i veckan och om det inte sker någon förbättring kommande veckor så får vi försöka hitta en annan lösning helt enkelt. Men jag hoppas verkligen att såret kan ta tag i sitt liv och läka snart, det tar så oerhört mycket energi och får mig att känna mig sjukare än vad jag egentligen är. Tre och en halv månad har passerat och det blir värre för varje dag som går. Fattar faktiskt inte alls vart problemet ligger någonstans. Nä usch och fy alltså.

 

2 reaktioner till “Lilla Hiawatha

  1. Usch, så tråkigt. Men undrar varför inte något gjorts innan? En bedömning om infektion görs direkt. Det kan man ju se. Så dåligt tycker jag att ingen reagerat tidigare och du i onödan fått utstå detta. Hoppas nu du fått rätt hjälp och att det snart blir bättre.

    Gillad av 1 person

    1. Ja visst blir man ledsen… Det har inte tagits på allvar tidigare trots att jag varit in med såret… Jättetråkigt men jag är inte ett dugg förvånad tyvärr. Jag hoppas i alla fall att det läker nu en gång för alla. Tack så mycket. Ta hand om dig!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s