Supermysig helg i Vemdalen

IMG_4410IMG_4411Tidigt i fredags åkte jag till Vemdalen för att kika på lillasyrrans tävlingspremiär. Det är alltid så gemytligt att komma till Vemdalen, alla är bara så glada och trevliga. Jag är också glad att jag fick chansen att träffa en hel del kompisar som jag inte hade sett på ett bra tag tidigare.

IMG_4414IMG_4418Emellan åken tog jag och Emeli Hovde Express upp till Hovdestugan för att äta frukost. Kul att jag kunde göra det trots att jag ju inte kan ha skidor på fötterna.

IMG_4430Efter tävligen så installerade vi oss i några familjekompisars helt fantastiska stuga, där vi också bodde kvar. Och när de andra fixade och donade så la jag mig i sängen och vilade i ett par timmar. Välbehövlig stund på dagen som jag måste vara noggrann med att få till så fort jag varit lite mer aktiv i några timmar.

IMG_4427IMG_4459Afterski snacks och mys.

IMG_4445IMG_4450Och vi åt en helt faaantastiskt god och trevlig middag.

IMG_4470IMG_4474På lördagen vaknade vi upp till en sagolik dag. Lagom kallt också vilket var skönt för mig som annars får så ont i nackmusklerna när jag huttrar av kyla. För i övrigt hade jag riktigt ont i mina nack-och ryggmuskler både i fredags, lördags men även idag. Så när jag vaknade här bara smärtade det i hela kroppen för att det gjorde så ont. Sådana gånger är det tur att jag har möjlighet att ta snabbverkande smärtstillande så att jag kan fixa det jag har planerat. Så en kortsiktig lösning en dag som denna, men annars försöker jag att låta bli den utvägen eftersom att det bara stjälper mig långsiktigt. Det kan bli farligt om effekten blir att jag tror att jag klarar mer än vad jag egentligen gör. Det är nämligen ganska lätt hänt.

IMG_4482IMG_4495IMG_4503Efter frukost och efter att jag hade hängt lite i tävlingsbacken så mötte jag upp lyckopillret Emeli igen för en kort promenad på Skalet och en fika på Lingers.

IMG_4515IMG_4519Därefter var det tyvärr dags att styra kosan hem igen. Det tog emot att lämna fjällen när det var en så magisk dag. Men när jag på eftermiddagen, väl var hemma igen så tror jag att min kropp i alla fall uppskattade det. Jag skulle nämligen bara ta en kort power nap vid kl 18 igårkväll, men det hela slutade med att jag efter 14 timmar, vaknade upp klockan 08 imorse. Helt sjukt, men uppenbarligen behövde jag det. En sådan här relativt aktiv helg med mycket utomhus och många intryck och människor tar tydligen på mina krafter. Jag är ju inte så van det nu för tiden. Nu har jag varit igång väldigt mycket, lite över min förmåga, i flera veckor så nu ser jag nästan fram emot att ta det lugnt och försiktigt ett tag. Jag känner ju min kropp och nu känner jag att det är dags att vila lite extra.

2 reaktioner till “Supermysig helg i Vemdalen

 1. Vad trevligt Rebecka att du tog dej tid att besöka Härjedalens Mecka Vemdalen. Den här årstiden är bara så att man får tacka och ta emot. Vi har ju stugan nere vid början av byn Vemdalen, där är jag för jämnan, man har blivit lite av en Vemdalsbo. Jag tänkte lite på Ella-Karolina och Vemdalsslalomen, jag har ju några riktiga racingskidor i stugan ,, Andréa special ,, som skulle ha varit värt att pröva, dom har jag fått ta del av från Sallanchez Rossignol fabrik, något speciell vinkel skärning, det är nästan bara att ställa sig på skidorna och haka på, dem är perfekta på lutande hockeyplaner.
  Jag tänker lite på dina rygg och nacke smärtor du fick känning av i helgen, är det inte så att när du står för länge så får du värkar i slutryggen och likaså strålar det upp till nackmusklerna. Att dessutom bli kall är ju ingen merit, jag tror att de o.p delar som du har vid nackpartiet leder till mera av smärta när du blir kall. Måste du vara ute när det är kyligt och ruggigt då får du klä dej som en Michelingubbe så du håller kylan borta. För när du kommer in till stugvärmen blir det än jävligare i rygg och nackpartiet. Det bästa för dej då det är att ligga lite avslappnad i en bastu inte så varmt och att få igång cirkulationen. Det bästa av allt är om din mamma kan massera din rygg och nacke samtidigt, varför inte Emilie hon kan behöva lära lite sig om hur det går till. Det finns en salva som sjukgymnasterna brukar använda sig av, det ger en väldigt bra blodcirkulation när man masserar rygg och nacke, jag lovar att du blir som en ny människa. Det ska du göra så ofta du kan. Du kan ju tänka på hur mycket du har frusit i dessa slalomskor och tunna kläder oavsett grader på termometern usch usch. Nä skidor ska man åka på våren och känna glädjen för det. Jag måste nog ta mej i kragen och hälsa på dej på Frösön, så vi kan prata lite om den vanliga vardagen hur variations rik den kan vara.
  Ma hörs // Svante W

  Gillad av 1 person

  1. Hej svante! Ja vemdalen tackar jag aldrig nej att åka till! Åre i all ära men det är något alldeles speciellt med att få komma till Vemdalen! Ja jag minns att jag varit i er stuga flertalet gånger med Jasmine när vi var små, supermysigt!
   Oj de skidorna låter häftiga! Hade Ella haft de på fötterna så hade kanske helgens tävlingar gått väääldigt mycket bättre.

   Ja jag kan faktiskt känna att metallen i min nacke blir kall när det är kallt ute, nästan som att det ilar i skelettet liksom. Så ska jag vara ute så är det viktigt med luva och halsduk, speciellt idag när det är över -20 grader ute… Jag borde bli bättre på att basta, det är en bra idé! Ja jag har några massörer hemma som får turas om någon gång om dagen, men bästa hade ju egentligen varit att gå till ett proffs… Vet du vad den salvan heter? Jag har ju testat med linement, tigerbalsam och voltaren men märker inte riktigt någon effekt.

   Tråkigt att jag inte kunde ses igår, men snart får vi nog ihop något, vi håller kontakten! Ta hand om dig Svante och tack för din kommentar! /Rebecka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s