Utvärdering- 16 veckor efter operationen

Utvärdering, 6.12.2017-10.01.2018

IMG_3897 2Humör: Jag skulle faktiskt vilja påstå att jag i grunden är väldigt glad, positiv och relativt pigg nu, taggad liksom. Jag tror att det är främst en faktor som jag har att tacka för det, och det är att jag hela tiden försöker att sysselsätta mig- göra vettiga och roliga saker, det kan vara alltifrån att läsa en lärorik bok eller handla aktier till att träffa kompisar eller åka bort över helgen. Och att jag hela tiden försöker att ha saker att se fram emot är också viktigt för mig. Jag hatar att känna mig understimulerad eftersom att jag i grunden är ganska rastlös som person, på både gott och ont. Men just att jag har den möjligheten är såklart tack vare min familj, släkt och vänner. Att jag hela tiden känner att jag har stöttning och peppning. Jag har stor hjälp av att de de hela tiden läser av mig och märker när jag behöver sysselsättas eller när jag måste vila liksom. Annars hade jag aldrig varit så glad och lugn som jag faktiskt är idag, jag blir hela tiden påpassad och det är få förunnat. Men sen är det självklart så att en stor del av mina dagar kan vara rent ut sagt skit också men jag väljer att fokusera på de bra.

IMG_3903Smärta: Muskelsmärtorna i mina skulder-och nackmuskler (främst Trapezius) har fortfarande inte förbättrats ett dugg. De gör lika ont som det alltid gjort sedan efter operationen. För att jag ska klara av att göra annat än att vara hemma och vila så måste jag ta en tablett Tramadol för att smärtan inte ska ta över mig. Men det är den enda medicinen jag tar. Och den tar jag ju inte ens varje dag, bara de gånger jag vet att jag ska göra något speciellt, exempelvis gå ut och äta på restaurang, träffa en kompis eller sitta en längre stund i bilen. På senaste är det ju första gången en medicin faktiskt har en så bra smärtstillande verkan på min smärta och det måste ju ändå vara något positivt. Att det är påverkbart och kommer att gå över i sinom tid alltså.  Undrar bara hur jäkla länge de hade tänkt att hålla i sig, säkert längre än vad jag någonsin hade räknat med…

IMG_3908Förbättring: Eftersom att jag fortfarande har en så stark smärta i mina muskler så är det svårt att känna hur all annan smärta ter sig. Smärtan jag hade innan operationen är ju helt borta vad jag känner nu men det blir som bedövat av det andra om ni förstår vad jag menar? Det är svårt att känna efter då liksom. Jag ser framemot den dagen då musklerna slutar göra ont, för det är inte förens då jag kommer att kunna göra en objektiv bedömning av min nacke liksom. Men missförstå mig rätt, smärtan idag är ju ljusår bättre en förut, det går ju inte ens att jämföra, det är nästan två helt olika saker. Dessutom börjar jag mer och mer återfå känseln i nacken och på huvudet (tack och lov inte i såret dock), så det händer ju liksom förbättringar i min kropp hela tiden.

2 reaktioner till “Utvärdering- 16 veckor efter operationen

 1. Du är en kämpe Rebecka och allt kommer att bli superbra.
  Roligt att läsa att du mår bättre och bättre.
  Det gäller att skynda långsamt
  Ser fram emot nästa äventyr tillsammans med dig och familjen.
  //Mats

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s