Föreläsning med Dr.Oliver och Prof.Smith i Lund

Förra veckan delade jag min kirurg Dr.Giletes föreläsning (länk!) och nu har även min andra kirurg Dr.Oliver’s föreläsning i Lund publicerats. Han talar b.la om Craniocervical instability, Atlantoaxial instability och Subaxial instablity hos patienter med whiplash och EDS hypermobilitet syndrom.

När jag i somras var till Medserena Upright MRI centre i London så träffade jag Prof.Smith och nu har det även publicerats en föreläsning med honom. Han talar b.la om hur man genom radiologi diagnostiserar whiplashskador och craniocervical syndrom.

Jag hoppas innerligt att ”rätt” personer, neurokirurger och andra verksamma, tog chansen och faktiskt var där och lyssnade. Men om det så bara var en endaste läkare så håller jag alla mina tummar och tår för att denne vågar yttra sig och föra kunskapen och budskapet vidare, så att vi en gång för alla kan börja gå i rätt riktning.
Det är allra främst Dr.Gilete, Dr.Oliver och Prof.Smith som jag har att tacka att jag börjar få mitt liv tillbaka, mina hjältar som jag aldrig någonsin kommer att kunna tacka nog.  Och tacka vet jag också Personskadeföreningen ”Nack-, Rygg- & Hjärnskadades rätt till utredningar efter diagnos & trauma” som fick hit dem till Sverige till att börja med. Jag är så glad för det här, det går framåt-sakta men säkert!

En reaktion till “Föreläsning med Dr.Oliver och Prof.Smith i Lund

  1. Hejsan Rebecka !! Va kul att se dej så glad på riktigt, Att se på bilderna så ser du ut att stortrivas på riktigt, det är nog den största fördelen på din läkning av smärtan och framförallt din fixering av din nacke. Jag har läst av den föreläsning som dina proffesorer redovisade vid Lunds universitet. Jag tänker närmare på Whiplash skador. När du är ute och åker bil, hur skyddad är du vid nackpartiet. alla bilar har välan nackkuddar vid det här laget, man tänker på de bilister som ligger så nära, skulle man göra en hastig inbromsning, då har man en jädrans massa bilar där i baken, skulle då det bli ett knyck i din o.p nacke då kan det ju bli tråkiga följder. Nu kanske jag ampes i onödan, det där har du nog tänkt på redan kanske. Men dina Doktorer som föreläste om nack och ryggskador, och dess möjligheter till en så lyckad o.p som möjligt, det är läsvärt, nu förstår jag hur skicklig dessa doktorer kan vara. Du får vara riktigt trygg att du har kommit till rätta händer.
    Vinterbilderna du visar, inte skulle de har varit så att du promenerade uppe vid Buan som vi säger Marieby mot Svartsjöarna, härliga områden, jag och Susanne vi brukar ta oss en längd repa lite då och då däruppe vid Buan. Skulle det ha varit så att du åkte förbi och inte stannade, här finns det både mat och fika och vila efter en tuff promenad i skogen. Åkte förbi igår på Frösön och ingen hemma, de var ju Kung Bore dag med minus 25 grader, men men jag får försöka igen.
    Ha så gott Rebecka /// Svante W

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s