Positiva och negativa nyheter

IMG_9507I drygt en månad har jag nu haft två till tre återkommande besök i veckan på hälsocentralen. Jag har blivit oerhört bra omhändertagen och det har tagits till alla tänkbara åtgärder för att få bukt med såret på huvudet. Flertalet blodprov, MRSA Screening och såromläggning där bland annat. Jag skickades också med remiss till ryggmottagningen på sjukhuset. Sådana besök är alltid vemodiga för mig med tanke på tidigare tråkiga erfarenheter, men i fredags fick jag bättre mottagande och hjälp än vad jag kunde ha drömt om faktiskt. Till att börja med så såg såret jättefint ut och inga negativa provresultat kändes till. Såret som till en början var ca 4×5 cm är nu bara knappa halvcentimetern.

IMG_4804IMG_4805IMG_4806Men hur som helst, i fredags gick vi även igenom röntgenbilderna jag tog i början av januari (obligatoriskt ca tre månader efter steloperation) och de har sedan tidigare, av min andra läkare, skickats till Dr.Gilete. Allt ser fint ut men dessvärre verkar mitt dåliga läkningskött återspeglas även där. Allra helst hade man nämligen velat se att allt material (revben, skruvar, kabeltråd, stålvajer, metallställning, krossade kotutskott osv) skulle ha börjat växa till en enda stor klump vid det här laget. Min nacke ser invändigt, ungefär likadan ut som den gjorde två veckor efter operationen så inte har den levt upp till kraven än så länge. En ny röntgenundersökning ska därför äga rum om ett par månader igen. Så förhoppningsvis har det hänt något tills dess. För i övrigt har jag även börjat att träffa en sjukgymnast sedan ett par veckor tillbaka. Mest för att göra cirkulationsövningar för mina spända muskler. Den här återhämtningen och allt där omkring är ett heltidsjobb vill jag lova, och om man tror att det är slut på sjukhusbesök och liknande efter operationen så tror man fel.

Nu ska jag i alla fall fortsätta att packa lite, på onsdag åker jag nämligen till Gran Canaria! Som jag längtar, det hade inte kunde komma mer passande och jag skulle kunna tro att värmen kommer att ha en stor positiv inverkan på min läkning… Låt oss hoppas!

4 reaktioner till “Positiva och negativa nyheter

  1. Hejsan Rebecka !!
    Jag tycker att det här ser lovande ut,, sårläkningen strålande positivt ,, Men du nämner att du har sämre läkningsförmåga i din nacke, det tror jag inte, du har hur bra läkkött som dom flesta har kanske !! Men det har gått över 4 månader sedan din o.p av din nacke, problemen har nog varit att du har varit i 100 % vilofas ingen har masserat eller skapat en möjlig till blodcirkulation i din nacke. Det gläder mej att du får komma till sjukgymnast, då kommer det att hända saker, för återkommande massage för att få igång blodcirkulationen och att även musklerna får börja att jobba. Musklerna och cirkulationen jobbar väldigt bra tillsammans, du får en bättre stadga i nackpartiet och du får nya muskler som kommer att underlätta ditt liv framöver, var så säker. Att sjukvården har tagit emot dej med öppna armar, måste kännas hur tryckt som helst. Jag ser bara ljusa och fantastiska dagar för dej Rebecka.
    Har det jätte skönt på Gran Canaria, koppla av och njut av bara den.
    Mvh // Svante

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s