Statusuppdatering

Här följer en lång uppdatering om hur min rehab och återhämtning ser ut just nu:

IMG_0272IMG_0281Först och främst så försöker jag varje dag att komma ut på en promenad på minst 30 minuter. Men det är inte alla dagar jag orkar det så ibland får jag nöja mig med att det tanken som räknas också. En rolig förbättring jag la märke till här om dagen var i alla fall att jag nu för tiden promenerar i mina tunga Sorelkängor utan några som helst problem. Så var det inte förra året nämligen eftersom att jag fick alldeles för ont i nacken av dem då. För i övrigt så har jag alltid nackkrage på mig nu när jag promenerar, annars kommer jag knappt utanför dörren.

IMG_6499IMG_6485Jag har träffat en sjukgymnast vid två tillfällen. Så nu har jag i alla fall två cirkulationsövningar för Trapeziusmuskulaturen som ni ser på bilderna här ovan. På papperet ska jag göra de ett par gånger om dagen men jag måste nog erkänna att det tyvärr inte är fallet… Måste faktiskt skärpa till mig på den här fronten.

IMG_6347Jag tycker att övningarna ger resultat för det har ju blivit mycket bättre och jag har ju inte alls lika ont i musklerna längre. Bara om jag suttit eller promenerat för länge. Däremot ser jag fortfarande ganska ojämn och sned ut vid axlarna, vänster är mycket högre upp än höger. Men jag funderade på att det kanske inte bara har att göra med spända muskler utan kanske också med att det på höger sida fattas två revben? Att det liksom sjunker ihop där? Vad tror ni, låter det logiskt?

IMG_0291Jag älskar verkligen Dr.Gilete med hela mitt hjärta. Två timmar efter att jag hade mailat honom förra veckan så ringde han upp mig och vi pratade i nästan 30 minuter. Han vill att jag ska bli bättre på värme (bastu, riskudde etc) för att vi ska kunna utesluta om det är musklerna och kylan som gjort att jag har så himla ont nu för tiden… Har ju förresten världens bästa bastukompis haha…

IMG_6513 2Jag har ju glömt att berätta att såret på huvudet har läkt nu. Eller ja, det är väl lite av en definitionsfråga men det är liksom inget öppet sår nu längre men däremot är ju huden superduper tunn ännu så det dröjer nog innan det är helt borta. Dock är det så himla skönt att jag nu slipper plåster och såromläggning hit och dit. Nu får det bara vara och så får tiden visa sitt.

IMG_6511 2IMG_6514 2Mitt ärr är ju för i övrigt riktigt fult alltså, nästan 2 cm brett när det i själva verket ska va typ 2 mm. Inte för att jag bryr mig om hur det ser ut men däremot bryr jag mig om varför det blivit så. Dr.Gilete tjatar på mig att jag ska göra en EDS utredning men jag känner mig inte 100% manad ännu. Vet inte riktigt om jag vill ha svaret på den frågan. Ärret på revbenen har även det börjat bredda till sig nu på slutet, även fast det i mina ögon faktiskt ser ganska fint ut.

IMG_6441Jag har börjat rodda i det här med bilkörning. Jag har pratat med Permobil bilanpassning om vad som kan tänkas göra och egentligen har jag inget annat val än att beställa en helt ny bil eftersom att det i efterhand inte går att göra så mycket med den befintliga. Man kan pga funktionsnedsättning få bilstöd från Försäkringskassan så det är första steget och jag har fått ett läkarutlåtande nu som jag ska skicka in. Men det som är tråkigt är att ett sådant här ärende brukar ta över ett halvår att handlägga tydligen. Jag vill ju bara köra nununu. För i övrigt har jag fortfarande inte hört något från FK angående det jag skickade in (ersättning för planerad vård utomlands) för några månader sedan…

IMG_6447Jag tänker att jag ska avsluta med att tipsa er andra med nackont om att köpa en sådan här kudde. Mamma köpte den åt mig på en hälsokostbutik. Den är på riktigt typ det bästa som hänt mig, jag har med mig den överallt- i bilen, sängen, soffan, fåtöljen osv. Den formar sig och avlastar nacken på ett alldeles fenomenalt sätt.

10 reaktioner till “Statusuppdatering

 1. Hej, hoppas du lyckas hitta en sjukgymnast som du trivs med. Dessa övningar delade en forskare med sig av. Vet inte om det kan vara något som du kan ha användning av eller modifiera så det passar dig.
  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!
  I morgon ska jag till London och träffa Professor Smith.
  God bättring önskar jag dig💕

  Klicka för att komma åt imh-ap-traningsprogramnackstabilisering-del1-4_150217.pdf

  Gillad av 1 person

   1. Hej, det var trevligt att träffa Francis han tog sig tid och förklarade. Han tyckte att en neurokirurg ska titta på bilderna så de går varvet via Dr. Gilete. Vet du hur länge dessa operationer har gjorts?
    Hoppas du har en bra dag💕
    Med vänlig hälsning, Åsa

    Gillad av 1 person

   2. Okej vad bra, då kommer det att hända grejer nu! Samma varv som jag gjorde. Nej det har jag faktiskt ingen aning om men det hade verkligen varit intressant att veta… Tack detsamma 💕

    Gilla

 2. Hej Rebecka!
  Kul att se lite bilder och läsa att det går framåt för dig. Vi som haft lyckan att träffa dig efter op märker en markant skillnad i aktiviteter som du företar dig nu mot i december när vi hälsade på. Det är snart påsk och vem vet, påskharen kanske dyker upp i Östersund som i gamla tider. Ha det gott och hälsa familjen. //Mats

  Gillad av 1 person

  1. Tack så hjärtligt! Vad roligt att höra att ni ”utifrån” faktiskt märker skillnad. Jag kan bli så blind själv så jag knappt märker av utvecklingen. Då hoppas jag på påskharen i år! Jag är i Borlänge i veckan så förhippningsvis ses vi! Kram på er, dom hälsar tillbaka!

   Gilla

 3. Hejsan Rebecka
  Vad härligt att du har börjat med värme behandling runt din nacke. Jag nämnde till dej om bastu och värme kuddar vid din nacke. Vi brukar tillverka kornkuddar som man värmer i microungn, jag har en sådan hemma som du kan få, det finns olika modeller, men den jag har hemma är anpassad för axlarna och nacken, den är för jäkligt bra och skön känsla. Man kan lägga den vid nacken och sitta avslappnad i någon fåtölj eller liknande. Den elektroniska utrustning som jag har nämnt, den stimulerar musklerna kring dina axlar och nacke och ökar cirkulationen i musklerna.
  Jag är ingen Dr. Gilette, men jag har provat en del hjälpmedel för mitt skelett som ser ut att bli sämre. Det är därför jag åker längd för att öka stimulansen kring nacke, axlar och rygg, samtidigt så håller jag mej varm.
  Snedbelastningen vid dina axlar, beror nog inte att du o.p bort två revben, utan det har att göra med din första tiden vid läkningen, du hade mera värk på höger sida än vänster. Men du kan vara lugn, med mera lätt träning kring dina armar och axlar med olika handredskap (var försiktig) så kommer du få mera muskler, så snart så blir du en fotomodell.
  Men du är aktiv med olika övningar vilket är bra.
  Ha tålamod och håll humöret på topp, allt blir så mycket lättare då. Sköt om dej och kram på dej Rebecka. (( jag skriver ett sms om någe helt annat))

  Gillad av 1 person

  1. Hejsan Svante! En liknande värmekudde som du beskriver köpte mamma på hälsokost till mig. En superskön som hänger och vilar över nacke, skuldror och axlar. Är det dom ni tillvekar kanske? Den är verkligen skön och fyller sin funktion. Tack för din snälla kommentar! Vi hörs!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s